Вікторія Боня про сироїдство: «І огірок здається делікатесом!»

Вікторія Боня про сироїдство: «І огірок здається делікатесом!»

Я не вегетаріанка і не веган . Просто перестала їсти червоне м'ясо, - пояснює телеведуча. - До мене нещодавно приїжджав шаман, проводив духовну практику, після якої сказав, що не завадило б два тижні посидіти наовочах. Але я вирішила піти далі і спробувала сироїдіння. Деякі розуміють буквально, мовляв, потрібно їсти все сире, у тому числі м'ясо. Коли вперше заїкнулася про це в суспільстві, деякі знайомі вигукнули: «З глузду з'їхала?» Насправді це їжа в сирому вигляді, але практично вся рослинного походження.

1. Позначте термін

У мене є сила волі. Якщо чогось хочу, обов'язково домагаюся. Спочатку даю собі установку і ставлю термін, коли це має статися або, як в даному випадку, скільки триватиме. Ніколи не кажіть «на все життя», мозку так складніше прийняти, позначте кількість тижнів, місяців, років. Я була сироїдкою шість тижнів, не дозволяла собі ніяких поблажок. Чудовий досвід.

2. Салати без м'яса можуть бути ситними

Багато хто думає, що сироїдіння припускає мізерну їжу. Неправда. Подумайте, чи достатньо у вашому раціоні насіння. А адже це зачаток життя, можна пророщувати зерна і робити з них ситні салати без додавання м'яса і навіть сої. Сьогодні соя небезпечна: на неї зріс попит, і виробники стали продавати геномодифіковану. Тому рекомендую купувати в спеціальних біомагазінах.

3. Шкіру не впізнати

Перший час, читаючи або переглядаючи відео Вікторії Бутенко (вона практикує сироїдіння багато років), дивувалася тому, що вона нібито вилікувала у чоловіка і дитини масу хвороб. Однією з них, наприклад, була астма. Можна вірити, можна ні, але на п'ятий день у мене пройшли болі в спині, що мучили протягом року. Неймовірно. І ще: при відмові від м'яса змінюється шкіра. Всі ми, жінки, піклуємося про зовнішність. Кажуть, якщо чотири місяці бути сироїдом, себе просто не впізнати. Але, повторюся, мова йде про збалансоване харчування, коли в раціоні присутні всі мікроелементи, необхідні організму, а не просто одні салатики.

4. Не змушуйте близьких відмовлятися від м'яса

Алекса (цивільний чоловік Вікторії. - Прим. «Антени») теж спробувала посадити на сироїдінні. У нього боліла спина, і я запропонувала спробувати такий тип харчування тиждень або два. Він протримався два дні, а потім, проводжаючи мене в аеропорту, зізнався: «Пішов їсти стейки». Чоловікові складніше, але ми один одного не напружуємо. Кожен їсть те, що подобається. Хоча він сказав, що той невеликий досвід по відчуттях був відмінним. Запропонував варіант: сироїдіння п'ять днів на тиждень і пару днів - м'ясо.

А ось донька ні в яку не погоджується їсти м'ясо. Раніше Анджеліну ще можна було обдурити. Їй подобалися пельмені. Зараз відмовляється навіть від курки, але їсть рибу. Дозволяю їй слухати організм і не змушую. Адже вона не одна така. Помічаю, більшість дітей її віку не люблять м'ясо. Сподіваюся, приходить нове покоління на зміну, з новою свідомістю.

5. Хвилинне задоволення того не варто

Єдиний мінус - сильно схудла. Так як за природою струнка, втративши три кілограми, виглядала зовсім непрезентабельно. Стала додавати в раціон рибу, бо з моїм графіком роботи і частими подорожами та тренуваннями для проекту «Без страховки» витрачаю багато енергії. Головне - зрозуміла: навряд чи коли-небудь повернуся до колишнього харчування. Навіть курячий бульйон організм не приймає. Якщо раніше здавалося, що це сама здорова їжа, тепер не можу з'їсти навіть ложку. За шість місяців у мене практично жодного разу не було бажання кинути все і наїстися від пуза. Одного разу сиділа в ресторані з подругою, вона замовила вугра в соусі, а я зрозуміла, що дуже хочу цю рибу, бо сильно її люблю. Подумала: «Я тиждень на сироїдінні, стала прокидатися раніше, більше енергії, пропали больові відчуття, розкрилися інші смакові рецептори, помінялося свідомість ...» І прийшла до висновку, що хвилинне задоволення того не варто.

6. Дослідним шляхом визначила збалансоване меню на день

На сніданок можна приготувати гречку, якщо зберегти її корисні властивості. Залити крупу водою з вечора, до ранку вона розбухне - і готово. Тільки не варто підігрівати, при термічній обробці більше 40 градусів корисні властивості продуктів зникають. Можна додати горішки, тільки не смажені. Тим, хто любить десерти, добре залити насіння чіа, мигдальним, кокосовим або рисовим молоком, причому не шкодуйте. Поставте суміш у холодильник на ніч і з ранку готовий шикарний пудинг, який рекомендую з'їсти з ягодами або сиропом агави.

На ланч - салат. Змішати листя шпинату, руколи, помідори черрі, авокадо, насіння маку, кунжуту або насіння соняшника. Не кладіть сіль, цукор, тільки трохи оливкового масла, яблуко або грушу. Можна самим проростити зерна, додавати їх в салат, це нереально смачно.

На вечерю - гарбузовий суп. Візьміть звичайну гарбуз, наріжте на шматочки і подрібніть в блендері. Ідеально використовувати холодний прес, бо гвинт в соковижималці нагрівається і вбиває корисні мікроелементи. Потім в масу додайте трохи гарбузового насіння, оливкова олія - і суп готовий.

7. Пам'ятайте про фруктах

Не забувайте про фрукти і насіння, їх можна їсти протягом дня, якщо відчуваєте голод. Гарні зелені яблука. І зауважте, організм при сироїдінні не вимагає багато їжі. На другий-третій день ви це відчуєте. А ще все виявляється таким смачним. Той же огірок!

8. Не виходить? Репетируйте!

Не готові перейти на сироїдіння остаточно, спробуйте робити профілактику довжиною 3-4 місяці. Не соромтеся експериментувати, якщо комусь при такому типі харчування було погано, значить, вони робили щось неправильно. Обов'язково читайте багато, вивчайте питання, радьтеся. Бажаю спробувати і відчути всі принади на собі!

Время публикации: 21.01.2016 7:15
По материалам: glamurchik.org
Лента новостей
При копировании материалов прямая открытая для поисковых систем гиперссылка на mediahouse.com.ua обязательна.