Випускники-2016 складатимуть англійську двічі

Випускники-2016 складатимуть англійську двічі

У формі ЗНО державну підсумкову атестацію для одинадцятикласників проведуть лише із двох предметів.

Йдеться про українську мову і літературу, а також математику або історію на вибір випускника. Тим часом ДПА з іноземної мови у формі зовнішнього незалежного оцінювання скасували.

У Міносвіти пояснили це рішення врахуванням звернень громадських організацій, батьків та учнів. І додали: на ЗНО немає можливості перевірити мовленнєві навички у випускників.

-- Отже, ДПА з іноземної мови у 2016 році проводитиметься у формі тестових завдань, максимально наближених до ЗНО, - розповідає Ірина Когут, експерт аналітичного центру CEDOS. - Крім того, окремо перевірятимуть аудіювання та розмовну мову.

-- А ЗНО з іноземної мови проводитимуть окремо?

-- Так. Його доведеться проходити тим, хто вступатиме у вищі навчальні заклади на спеціальності, де потрібні результати зовнішнього незалежного оцінювання з іноземної мови. Результати ДПА з іноземної мови не враховуватимуть при вступі у виш. Тож дехто двічі писатиме тести з цього предмета.

У новому Порядку проведення державної підсумкової атестації мають описати деталі процедури, згідно з якою відбуватиметься ДПА з іноземної мови та його оцінювання. Зрозуміло, що проконтролювати всіх одинадцятикласників у понад 17 тисячах шкіл неможливо. До того ж, якщо завдання надсилатимуть у школи заздалегідь, то учні матимуть відповіді на них ще до початку ДПА, та й вчителі допомагатимуть своїм вихованцям. Педагоги прагнутимуть таким чином довести, що добре викладають свій предмет.

А от якби ДПА проводилося у формі ЗНО, то випускники писали б роботи не у своїй школі і під контролем незалежних, незаангажованих інспекторів. Тоді була б чіткіша картина знань з іноземної та якості освіти в Україні загалом.

Этого просто не может быть! Как такое возможно?

Время публикации: 01.11.2015 12:32
По материалам: www.expres.ua
Лента новостей
При копировании материалов прямая открытая для поисковых систем гиперссылка на mediahouse.com.ua обязательна.