У Польщі знайшли «золото нацистів», – ЗМІ

У Польщі знайшли «золото нацистів», – ЗМІ

У Польщі підтвердили знахідку місцевих шукачів скарбів. Щоправда, ЗМІ зазначають, що наразі до кінця не ясно, чи йдеться про золото Третього рейху у зниклому нацистському бронепоїзді.

Польська влада підтвердила факт виявлення нацистського бронепоїзда в Нижній Сілезії.

Як повідомив у середу, 26 серпня, телеканал n-tv, про це заявив заступник мера міста Валбжих Зигмунт Новачик. Він додав, що місце знахідки залишиться під секретом. ЗМІ звертають увагу на те, що віце-мер уникав слова «потяг», вживаючи замість нього слово «знахідка». Мер підкреслив, що знахідка, незалежно від її вартості, належить польській державі, передає DW.

Минулого тижня з’явилися повідомлення про те, що двоє шукачів скарбів виявили німецький броньований поїзд часів Другої світової війни. Їхній адвокат Ярослав Хмелевський назвав «вельми достовірними» представлені докази. За словами адвоката, його клієнти не впевнені, чи йдеться про знаменитий потяг з награбованим нацистами золотом. У той же час він додав, що повністю цю версію виключити не можна.

Зазначимо, у роки Другої світової війни нацисти побудували між Вроцлавом і Валбжіха мережу підземних тунелів. Там же була створена система бункерів для захисту керівництва Третього рейху від нальотів авіації союзників. Тунелі вже давно привертають увагу шукачів скарбів. Саме в цих місцях, як стверджувалося, може перебувати зниклий наприкінці війни нацистський бронепоїзд, завантажений золотом і награбованими коштовностями.

Время публикации: 30.08.2015 12:17
По материалам: zik.ua
Лента новостей
При копировании материалов прямая открытая для поисковых систем гиперссылка на mediahouse.com.ua обязательна.